söndag 13 april 2014

City Night Line kan snabbt bli fullt...

Idag tänkte jag att jag skulle boka nattåget, nu när vi till sist bestämt oss för att sova i en 3-bädds sovvagn (barnen delar säng), men se då var alla sovvagnar fullbokade och bara liggvagnar återstod! Attans! Tydligen finns det inte el-uttag i liggvagnarna och frukost ingår inte heller i priset (serveras annars i kupen), men det fanns plats kvar på tåget i alla fall! Vi tog en hel kupé för eget bruk  och den är nu betald och klar.

Nu gäller det bara att hålla ordning på kortet vi betalade med för utan det är biljetten inte giltig!

För oss skilde det 100€ i pris om vi bokade till Basel Bad Bf (som är den "tyska" stationen i Basel) mot om vi hade bokat till Basel SBB som räknas som Schweiz, det billigare priset är tack vare tyska "europa-special"-biljetter som man får köpa om minst en station i resan är i tyskland.

Så, planerar du att åka med CNL så kan du boka 180 dagar i förväg om du bokar fullpris men bara 91 dagar i förväg (vilket vi gör nu, ungefär) om du vill ha rabatterade biljetter, och då riskerar du ju att sovvagnarna är fulla.

PS För att få en kupe för eget bruk så skrev jag upp båda barnen, barn under 6 år betalar dock inget, så på biljetten står det sedan bara 2 vuxna och 1 barn DS

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar