måndag 21 april 2014

Dagens fundering - direkt till målet eller en tjeckisk avstickare?

Vår planerade rutt tar oss från Salzburg till Prag, den tågresan tar 6-7 timmar, så då kan vi antingen ta sovmorgon och ge oss av vid 10-tiden eller anlända till Prag tidig eftermiddag. Men. Vi har ju 2 hela dagar i Prag så frågan är om det inte är vettigare att göra något annat av den eftermiddagen än att hänga i Prag? Tjeckien har ju säkert mer att erbjuda? En tanke jag har är att vi ska hoppa av tåget vid lunchtid och åtminstone utforska nån stad och käka lunch där, vid lunchtid är vi då i Ceske Budejovice.

Nästan på vägen ligger Český Krumlov som är Tjeckiens andra stora turistmål, en liten pittoresk by som är med på Unescos värdsarvslista, och den går helt okej att ta sig till från just Ceske Budejovice (50 minuters avstickare)! Med ett 4 timmars stopp i Cesky Krumlov så är vi ändå framme i Prag vid halv niotiden, lagom för en sen kvällsmat och sedan i säng!


Tidtabeller mm söker du enklast, som för resten av europa via tyska sajten och då tycker jag du ska stötta Raildude och använda deras länk bahn.raildude.com 






Har du ett topptips längs vår rutt så tveka inte att skriva en kommentar!

4 kommentarer:

  1. Kör Unesco-byn så kan ni hänga med oss till Prag en annan gång istället! Det där är en stad som passar bäst utan barn egentligen, iaf för oss som gillar öl och att promenera väldans mycket!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi gör båda! I alla fall om det inte ösregnar :D Det finns faktiskt en hel del för kidsen i Prag också http://www.tjeckienexperten.se/blogg/barnens-prag/ Men vi tar gärna raincheck på vuxensemester också :D

      Radera
    2. Om dom inte rustat upp Zoot nåt alldeles oerhört så skulle jag inte rekommendera det tyvärr. Stort, ja. Vackert beläget, ja verkligen. Djur som uppenbart fastnat i vinkelvolten, tyvärr ja. Men som allt annat är det sjukt lätt att transportera sig dit: ligger en bit utanför stan men har Tram till porten typ!

      Radera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera