fredag 11 april 2014

Resplanering i iterationer

Vi har varit ett par varv runt i planeringen redan, jag tror faktiskt att det är nödvändigt att vandra in i återvändsgränder, snurra runt i tidtabeller och lusläsa kartor för att nånstans sedan hamna i den perfekta resplanen.

Perfekt är den inte (än?) men tack vare att vi inte fick byta in våra 5 resdagar på 10 dagar till 10 resdagar på 22 dagar så fick vi ju fundera på hur i hela friden vi skulle lösa det nu då! Så, vi gick tillbaka till att tänka att vi tar Swiss Flexi Pass för Schweizdelen av resan (då är ju Glaciärexpressen inkluderad, den kostar annars 150€) men då känns det ju väldigt onödigt att "slösa" nästan hälften av interrailpassets dagar bara för att ta sig ner till Basel, vilket gjorde att vi bestämde oss för att betala nattåget till Basel "ur egen ficka" - det gör ju att vi dessutom slipper krångla med 1900-regeln, återstod bara att övertala SJ att vi skulle få byta datum på passen och JA det fick vi!

Så, det ledde till att vi fick en massa dagar "över" i slutet av resan så jag grottade ner mig kartorna igen och funderade på var vi skulle spedera dem!

Så, nu har vi 2 hela dagar i Prag och 2,5 dag i Berlin innan vi åker till Danmarks västkust och ön Sylt för ett eftermiddagsstopp innan vi tar oss till Vejle för återhämtning innan resans G r a n d  F i n a l e - i alla fall ur barnens synvinkel - Legoland.


EDIT 2014-05-01: Eftersom det är stora spårarbeten vid dansk-tyska gränsen när vi ska passera så fick vi stryka Sylt-delen av resan, det tar helt enkelt för lång tid att åka fram och tillbaka och sedan åka buss, så direkt till Billund istället och övernattning där.

3 kommentarer:

  1. Vicken lyyysande avslut! Vilka datum är ni där? Kanske kan stråla samman på nåt vis?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi kommer till hotellet kvällen den 14/7 och går på Legoland den 15e, sedan tar vi buss/tåg hemåt vid 17-tiden - vi åker till Helsingör och tar båten över där. Hade varit hur kul som helst om ni mötte upp där!

      Radera
    2. Ah! Då jobbar Mattias och jag har fått lite osmak på det där att resa med ungarna själv... :/ men vi kan la se!

      Radera