söndag 23 februari 2014

Hitta boende - Tripadvisor, bokningssajter och hotellens egna sidor

Jag använder mig att Tripadvisor för att hitta trevliga hotell på de orter vi ska besöka. Betyg och omdöme där är ofta väldigt representativa och du får chans att se resenärers bilder av hotellen vilket brukar vara lite mer rättvisande än hotellens egna vidvinklade och retuscherade bilder.

Tripadvisor ger förslag på "lägsta priser" via ett antal olika bokningssajter se dessa som riktlinjepriser men faktum är att de inte alltid är dyrare att boka direkt med hotellet! Jag upplever dem som lockpriser, ofta utan t.ex. avbokningsmöjligheter och frukost. Du har också en större chans att pruta till dig t.ex. en boka-tidigt-rabatt om du pratar direkt med hotellet.

Reser du med barn och ska boka hotell råkar du förr eller senare ut för att du via bokningssajterna får "det finns inget rum ledigt" om du försöker boka 2 vuxna och 2 barn, det betyder inte att hotellet är fullt, bara att systemet inte riktigt kan hantera att man vill ha en extrasäng till två barn :D

Så, sök upp lämpliga hotellalternativ på tripadvisor, besök hotellens egna hemsidor och skicka sedan ett mail till dem och begär en offert på ett rum, detta pris kan du sedan jämföra med t.ex. hotels.com eller booking.com Glöm inte heller att t.ex Ica, Coop, Statoil mfla kan ha avtal med vissa kedjor som gör att du kan få extra rabatter, dessa syns inte på de stora bokningssajterna!

Vi har t.ex. tittat på hotell Matthiol i Zermatt, på tridpadvisor sägs lägsta pris vara 1493 SEK - offert från hotellet säger istället 270 CHR (ca 2025 SEK). Så, det lönar sig att kolla runt och jämföra priser!

Till sist - skapa dig en användare på Tripadvisor och sätt betyg på de hotell du har bott på - det hjälper andra resenärer i framtiden!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar