onsdag 2 juli 2014

Dag 3: Luzern - Zermatt

Vi började dagen tidigt, avresa med "Golden Pass Line" redan 08.05 Vi åkte panoramavagn till Interlaken Ost där vi hoppade på IC till Berlin ;-) fast bara 2 stationer till Spies , där hade vi lite längre paus så vi köpte lite mums på bahnhof-bageriet innan vi tog Lötschberger bahn mot Brig. Där hade vi en halvtimme så då cachade vi lite såklart :-D Vi hade tagit med oss en travel bugg som vi släppte av så får vi se om den hittar hem igen. Från Brig åkte vi MGB upp till Zermatt, väldigt vackert trots låga moln som skymde topparna. 








Tågen här i Schweiz är fantastiska, oklanderligt rena, går i tid, gott om plats, många avgångar...  Allt vi inte har i Sverige alltså... Nåväl. Zermatt är en bilfri stad så på stationen möttes vi av hotellets elbil som körde oss. Hotell Daniela är fantastiskt, vi kände oss mycket välkomna, det finns kaffe o te, äpplen, minibar ingår osv



Vi tog oss upp till Sunegga som på vintern är som en hub i liftsystemet men nu på sommaren mer är ett vandringsområde, här finns en liten plaspöl och en lekplats. När vi kom upp var det komplett igenmulet så vi bestämde oss för lite sen lunch för att se om det lättade, det gjorde det litegrann i alla fall, dock inga storslagna vyer :-( men barnen hade tokroligt på lekplatsen. Vi tog sedan en liten "shuttle" upp till bergbanestationen igen. Shuttlen var som en gondollift på räls. Bergbanan upp till Sunegga är ett  slags tåg som går på en 45-gradig bana genom berget. Det känns otroligt nog inte att man åker upp/ner! Barnen tyckte det var spännande!








 Eftersom vädret inte är på vår sida så bestämde vi att avsluta dagen på systerhotellets Spa. Eller pool snarare, så mycket spa-ande blev det inte.



 Nu slappar vi på hotellet och hoppas att den utlovade solen visar sig i morgon för vi misstänker att vi fått ett rum med balkong mot Matterhorn...


Till sist en bild till en älskad morfar <3


3 kommentarer:

  1. Tackar, tackar
    Morfar

    SvaraRadera
  2. Hur gick det för O att åka den där 45°-iga bergbanan...? Huvva!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hur bra som helst, kändes inte alls som att åka upp eller ner, den går ju i en tunnel hela vägen så kroppen har ju inga referenspunkter!

      Radera