tisdag 8 juli 2014

Dag 9: Salzburg - Prag

Vi åkte tidigt från Salzburg det finns få förbindelser till Prag så vi fick ta det som erbjöds ;-) Första delen till Linz åkte vi railjet igen, perfekt med wifi! Vi hade fått frukost med oss i paket som vi käkade på tåget. I Linz hade vi en timmes väntan då vi gick ut i morgonsolen och myste, hann med en cache också ;) Landskapet förändrades snabbt och det såg ut som hemma ungefär  :)



Från Linz till Ceske Budejovice åkte vi österrikiskt lokaltåg, typ öresundståg, sedan blev det värre... Vädret var inte med oss och inte humöret heller så vi skippade utflykten till Cesky Krumlov och fortsatte direkt till Prag. Eftersom det var lunchtid frågade vi om det fanns servering ombord och svaret var "bar with food and drink " perfekt, då tar vi det sa vi. Meeeeeen! Nä, ingen servering,  men vi skulle åka ersättningsbuss "15" minuter, och sedan fanns det tid att luncha,  njäääää kanske inte helt sant,  bussen var 40 minuter med hungriga och törstiga barn,  när vi kom fram fanns ingen servering utan vi fick bara kuta på tåget :-S Då fick vi plocka fram vad vi hade så det blev potatischips och croissanter till lunch, och så offrade vi en nödmatsförpackning. Tågen var riktigt gamla typ 60-talsvagnar med kupéer och noll ventilation men bra sovsoffor för


barnen. Vägde inte riktigt upp dock ;-)

Dessutom patrullerade en polis med hund tåget första sträckan,  kändes sådär. 

Framme i Prag fanns noll tid att leta mat så nu har vi provat tjeckiska Burger King,  :-/   Det vimlade  av hardrockers på stationen,  visade sig att det är Aerodrome Festival med bland annat Metallica här ikväll, hade jag ingen koll på, det var ju en hel del dåligt av mig, så backning på den researchen ;) 

Hotellet är skitfränt och ligger perfekt! Och nu har vi 4 sängar i tre nätter!



  Nu ikväll var vi bara en snabbis till stan och provade den i förväg rekade lekplatsen vid Fraciskanerkyrkan, den gjorde succé!


 Mat åt vi på ett hak som fått bra recensioner på TripAdvisor men vi var inte imponerade, men det kostade ju nästan inget heller, 150 spänn för 4 pers inkl dricka. Det har åskat lite ikväll också men förhoppningsvis kan vi få två regnfattiga dagar nu.

1 kommentar:

  1. Massa väldigt o-coola grejer i Prag :( hoppas ni får en okej dag imorron trots allt! <3

    SvaraRadera