lördag 5 juli 2014

Dag 6 - Chur - Innsbruck via Albula line

Idag åkte vi till Innsbruck men inte raka vägen, vi tog först en liten omväg via "Albula line", en av tre järnvägssträckor som är med på Unescos världsarvslista, väldigt många tunnlar, väldigt många broar och väldigt många vackra vyer! På sträckan gör tåget flera 360 graders rundor i tunnlar för att på det sättet vinna höjdmeter, det betyder att vi först åkte under en bro, sedan över den och slutligen såg vi den från ovan! Hur coolt som helst! På sträckan finns också den världsberömda "Landwasser viadukt" en hisnande hög bro som slutar direkt in i en tunnel,  jag prioriterade att fota med stora kameran och där har jag fina bilder men sålänge får ni klara er med en lite taskig mobilbild :-D




Vi tog sedan lunchpaus i Sargans innan vi hoppade på ett österrikiskt snabbtåg, railjet, till Innsbruck. Igen så har svenska tågoperatörer en hel del att lära! Bara att det står vid respektive plats om och var den är reserverad! Speciella familjevagnar, tv-info om både resa, hela tiden aktuella förseningstider och vad som händer utanför fönstret. Gratis wifi och både bistro och rullande serveringsvagn! Lutande säten så hade det blivit fem räls i betyg.
Vi passerade Lichtenstein, så även idag blev det tre länder på typ 15 minuter :-)
Resan genom Österrike gick mestadels genom dalen och vi passerade tex St Anton :-) Många tunnlar blev det! Inga nedrullningsbara fönster så inga toppenbilder tyvärr.





I Innsbruck bor vi på ett mindre hotell en tvärgata från gågatan och vi har 4 sängar vilket känns lyxigt ;-)  Vi har såklart kollat på det gyllene taket och fotat lite i gamla stan och sedan åt vi på en pub, halva priset mot i Schweiz,  kändes som rena rama fyndet med kvällsmat för en femhundring.
I morgon åker vi till Salzburg!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar